Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in de geneeskracht van de natuur en in mensen en dat is nog steeds…

Zo herinner ik me mijn fascinatie, toen ik als klein meisje eens op televisie zag hoe iemand het veld in ging om geneeskrachtige kruiden te plukken, toen de hoofdpersoon gewond en koortsig was.

Toen ik ouder werd ontdekte en ontwikkelde ik een oprechte interesse in de medemens, in wat hen bezighoudt, hun drijfveren en uitdagingen. In mijn werkzame leven werd en is de ‘rode draad’ een ander een stapje vooruit helpen.

In mijn homeopathie praktijk valt dit allemaal samen, weet ik nu.

Mijn eerste kennismaking met klassieke homeopathie was, toen ik zelf zwangerschapsklachten kreeg en hiervoor succesvol werd behandeld. Niet alleen mijn klachten verdwenen, maar ik was ook verrast dat een paar uur na inname van het middel, ik mij al opgeruimder en beter voelde én dat dit ook objectief meetbaar was tijdens periodieke medische controles. Dit was voor mij het bewijs dat homeopathie werkt.

Ik verdiepte mij in deze mooie geneeswijze en enthousiast geworden, besloot ik zelf de opleiding tot klassiek homeopaat te gaan volgen. Dat heb ik gedaan op de Hogeschool voor Natuurgeneeswijzen Arnhem. Deze 5-jarige opleiding met medische basisvakken en specialistische vakken is erkend door de beroepsvereniging van klassiek homeopaten (NVKH). In 2007 ben ik afgestudeerd.

Door het werk in de praktijk, door zelfstudie en deel te nemen in werkgroepen, jaarlijks studiedagen en nascholingen te volgen op zowel medische en homeopathisch vlak blijf ik up-to-date.

Wat mij zo aantrekt in de klassieke homeopathie is dat het een holistische en natuurgeneeswijze is, waarbij jij én jouw gezondheid centraal staan. Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen verhaal, ieder mens heeft daarom ook een geneesmiddel nodig wat bij hem past.

Heb je een vraag, wil je een afspraak maken of meer informatie?

Neem contact met mij op

mirjam tannemaat homeopathiepraktijk

Schuiven naar boven